Maak kennis met de secretaris: Ruben Arnhem

Ruben Arnhem stelt zich voor:
“Overal waar ik kom, zeg ik met trots dat ik een jongetje uit Zuid ben. Weliswaar ben ik geboren in het Dijkzigt in Rotterdam, toch heb ik altijd op Zuid gewoond. Tot mijn studententijd in Hillesluis. Tijdens mijn studie Communicatie aan de Hogeschool Rotterdam, heb ik met veel plezier gewoond in studentencomplex De Zuiderster van Vestia. Vernoemd naar de meubelzaak die ooit daar stond, waar mijn moeder overigens nog steeds meubels van heeft. Na het afstuderen ben ik verhuisd naar woontoren Cité, van die andere grote Rotterdamse woningcorporatie, waar ik tevens in de Klantenraad heb gezeten. In de tussentijd had ik een lerarenopleiding gevolgd en ben ik al meerdere jaren fanatiek actief in het Rotterdamse onderwijs. Na de zeven jaar in een woontoren gewoond te hebben, ben ik in augustus 2021 verhuisd naar een prachtige benedenwoning van Vestia in de mooiste wijk van Rotterdam, Afrikaanderwijk. Ik heb nog nooit een tuin gehad, maar sta nu wekelijks met plezier te tuinieren in mijn tuin.

Waarom wil ik bestuurslid bij de Huurdersraad Hef Wonen zijn?
Nieuwsgierigheid is een goede en slechte eigenschap. Soms kom je achter zaken die je eigenlijk niet moet weten. Terwijl je met nieuwsgierigheid ook achter zaken kunt komen, die totaal over het hoofd gezien zijn. Daarnaast ben ik kritisch en optimistisch. In het verleden heb ik in allerlei besturen en raden gezeten, zoals de Huurdersraad van Woonstad, de Rotterdamse Jongerenraad, de RRKC en was ik raadslid in de Rotterdamse Deelgemeente Feijenoord. Ondanks dat ik geen bouwkunde heb gestudeerd, heb ik een grote liefde voor bouwkunde. Dit kan opgewekt zijn tijdens mijn stage op de communicatie-afdeling van het Nederlands Architectuurinstituut. Vooral van bouwcombinaties met natuur en wonen gaat mijn hart sneller kloppen. Daarnaast is functioneel bouwen ook belangrijk. Vooral met het nieuwe thuiswerken, moet in een woning genoeg ruimte zijn voor het thuiswerken en het volgen van online onderwijs. Bij sommige bouwcomplexen zie ik soms spanningen tussen sociale huurders, vrije sector huurders en eigenaren van een koopwoning. Situaties waarbij het belangrijk is om te onderzoeken hoe alle andere partijen met dit soort situaties omgaan. Allemaal zaken die ik wil behandelen in de huurdersraad.”

Huurdersavond Hef Wonen in Park de Heerlijkheid in Hoogvliet

Deel dit bericht