Glasvezelaansluitingen huurwoningen Hef Wonen

In steeds meer Rotterdamse wijken worden, o.a. door KPN Netwerk, glasvezel uitgerold in de straten.
Echter dit betekent niet dat de huurwoningen van Hef Wonen meteen ook worden aangesloten op glasvezel.

Naast toestemming van de bewoners van de huurwoningen is hiervoor ook toestemming nodig van de woningcorporatie Hef Wonen.
De manager vastgoed van Hef Wonen meldt het volgende over glasvezel:

“Wij willen helpen om het mogelijk te maken dat alle huurders gebruik kunnen maken van glasvezel. Er zijn meerdere partijen die dit aanleggen en bij ons voorzieningen willen leggen. De wijze waarop zij dit doen wisselt.

Wij willen voorkomen dat de aanleg op een wijze gebeurt waardoor wij niet meer onze renovaties of onderhoud uit kunnen voeren of dat het de kwaliteit van woningen benadeeld. Dit beoordelen wij per complex waar de aanleg plaats zal vinden. Een medewerker is dagelijks bezig om te zorgen dat de aanleg plaats kan vinden en dat dit geen nadelige gevolgen heeft voor onze dienstverlening, woongenot van huurders en kwaliteit van het vastgoed”.

Bij Hef Wonen houdt een medewerker zich inmiddels bezig met de aansluitingen van de huurwoningen op glasvezel.
Hij is deze zomer begonnen om afspraken te gaan maken met de glasvezelbedrijven om zo de aanleg te coördineren.
Daadwerkelijke aansluitingen van de Hef Wonen huurwoningen per wijk en/of complex kan dus nog enige tijd op zich laten wachten.

Bewonerscommissies zijn reeds geïnformeerd over dit onderwerp en kunnen voor vragen over de glasvezelaansluitingen voor hun complex contact opnemen met deze medewerker. Deze medewerker gaat nadrukkelijk niet over individuele glasvezelaansluitingen in een huurwoning van Hef Wonen.

Tot zover de stand van zaken rond de glasvezelaansluitingen.

Deel dit bericht